cache cache cache cache cache cache cache
Un site independent ce incearca sa creasca nivelul serviciilor medicale orientand opiniile tale catre oamenii potriviti pentru a schimba ceva.

ACCES LA SONDAJE VP RECOMPENSATE CU PREMII

sondaj online imaginea medicului

VoceaPacientului.ro a initiat in 2013 un sondaj online ce a identificat principalele diferente percepute intre sistemul de sanatate finantat de stat si cel privat.


Sondajul "Ce vrei sa schimbi in interactiunea cu medicul tau?" a evaluat comparativ doar serviciile ambulatorii de sanatate private si cele de stat si nu a inclus evaluarea serviciilor ce cuprind o internare in spital. Cei 10 parametri evaluati au fost: 1) Usurinta programarii consultului medical; 2) Timpul de asteptare la consultatia programata; 3) Respectul, empatia si apropierea resimtita in timpul consultului; 4) Impresia generala asupra nivelului cunostiintelor medicale ale personalului; 5) Calitatea informatiei primite despre boala si posibilele complicatii; 6) Optiunile de tratament primite (in special cele legate de eficienta tratamentului); 7) Explicatiile legate de tratamentul prescris (interactiunile cu alte substante, efectele secundare etc); 8) Timpul petrecut pentru efectuarea analizelor; 9) Reevaluarea pe termen mai lung a eficacitatii recomandarilor medicale primite; 10) Pretul platit si/sau eventualele plati informale.


In cazul serviciilor de stat, timpul de asteptare la consultatia programata si timpul necesar efectuarii analizelor au fost cele ce au primit cele mai multe 'note mici', fiind in acelasi timp si cele ce au inregistrat in sondaj cea mai mare diferenta in numarul persoanelor ce au acordat 'note mari'. Astfel, in cazul timpului de asteptare la consultatia programata, sistemul de sanatate privat a fost evaluat de 3,6 ori mai multi respondenti cu 4 sau 5 stele iar in cazul timpul necesar efectuarii analizelor de 3,2 ori mai multi respondenti la sondaj. In ceea ce priveste usurinta programarii consultului medical, de trei ori mai multe persoane au acordat calificative ridicate sistemului de sanatate privat (comparativ cu cel de stat).


Diferentele cele mai reduse intre cele doua sisteme de sanatate au fost constatate in cazul nivelului cunostiintelor medicale ale personalului (+32% evaluari pozitive in favoarea sistemului privat) si in cazul pretului platit si/sau eventualelor plati informale (+52% evaluari pozitive in favoarea sistemului de stat). In cazul evaluarii nivelului cunostiintelor medicale majoritatea diferentelor inregistrate in sondaj provin din evaluarile grupului de varsta de pana in 40 de ani iar in cazul pretului platit din evaluarile grupului de varsta de peste 40 de ani.


In cazul sistemului de sanatate de stat respectul, empatia si apropierea fata de pacient; explicarea si reevaluarea tratamentului sunt considerata a fi deficitare de catre jumatate dintre respondenti, in special de catre segmentul de varsta de pana in 40 de ani.


Sondajul VoceaPacientului.ro a evaluat si principalele trei prioritati de schimbare pentru imbunatatirea sistemului de sanatate de stat. Jumatate dintre cei ce au completat sondajul online declara ca si-ar dori in primul rand o schimbare semnificativa in timpii de asteptare la consultatia programata, pe urmatoarele locuri fiind cotata cresterea calitatii informatiei primite despre boala si complicatii si imbunatatirea nivelului de empatie si apropiere de pacient.

Email
Parola
 
loading    Se incarca ...
Campurile marcate sunt obligatorii.
Prin apasare butonului 'Cere sondaj de opinie prin email' sunteti de acord cu Termenii de utilizare Sondaj VP.
tratament nou
sondaj online alcool psihoterapiefamilie.ro micbebelubecuri led
vegis_magazin_onlineClubul grasilor