cache cache cache cache cache cache cache
Un site independent ce incearca sa creasca nivelul serviciilor medicale orientand opiniile tale catre oamenii potriviti pentru a schimba ceva.

ACCES LA SONDAJE VP RECOMPENSATE CU PREMII

Concluziile sondajului 'Mituri despre sanatate mintala si violenta'

Inca din copilarie, parintii sau educatorii responsabili ne spun cat de daunatoare e violenta, in special atunci cand se indrepta catre femei sau copii, ce au mai putine posibilitati de a se apara. Violenta domestica ramane insa un 'iceberg' despre care exista destul de multe mituri. VoceaPacientului.ro a realizat un sondaj legat de aceste mituri si azi cu ocazia zilei mondiale de combatere a violentei domestice va prezentam cateva concluzii.

Mai mult de una din cinci persoane (22%) din segmentul celor de pana in 40 de ani considera ca exista multe femei care se simt mai atrase de barbat dupa un episod de violenta domestica. Pe de alta parte, una din patru persoane din segmentul celor peste 40 de ani considera ca "in majoritatea cazurilor rufele murdare se spala in familie" si ca "violenta domestica e de fapt o problema ce tine de familie si nu una in care ar trebui sa se implice vecinii sau psihoterapeutul".  

Psihoterapia nu are o traditie indelungata la noi in tara si ca atare multe aspecte ce o caracterizeaza sunt poate percepute in mod eronat. De asemenea, persoanele ce sufera de probleme de sanatate mintala sunt uneori etichetate intr-un mod diferit fata de realitate. Astfel 38% dintre cei ce au raspuns la sondaj sunt de acord cu afirmatia conform careia "psihoterapia de cuplu este indicata mai mult pentru cei aflati in pragul divortului sau pentru cuplurile ce se confrunta cu probleme psihice in familie" si nu si in cazurile 'mai usoare' cum ar fi acela legat de violenta domestica.

Tinerii par mai deschisi fata de psihoterapie, intrucat in randul segmentului celor de peste 40 de ani 68% au fost de acord cu afirmatia de mai sus legata de 'spalatul rufelor in familie'. Persoanele peste 40 de ani considera deasemenea intr-un procent semnificativ mai mare comparativ cu cei sub 40 de ani (24% versus 15%) ca "violenta emotionala e mai putin grava decat cea fizica".

Desi jumatate dintre cei ce au raspuns la sondaj au mentionat ca nu sunt de acord cu afirmatia conform careia "in majoritatea cuplurilor a existat cel putin un episod de abuz fizic, insa acesta fie s-a petrecut o singura data fie a fost un eveniment putin semnificativ, asa ca interventia unui psihoterapeut nu pare justificata" cealalta jumatate a respondentilor la sondaj fie au fost de acord cu afirmatia de mai sus (28%) fie au fost indecisi (21%).

Conform sondajului VoceaPacientului.ro, 39% dintre persoane au fost de acord cu opinia preconceputa conform careia "barbatii ce abuzeaza sunt cel mai frecvent dependenti de alcool sau droguri". Procentul celor de acord cu aceasta afirmatie a fost chiar de 71% in randul persoanelor peste 40 de ani. In randul celor sub 40 de ani opiniile sunt divizate in segmente egale: una din trei persoane se declara de acord cu afirmatia, una este indecisa si una nu este de acord. Pe de alta parte jumatate dintre cei de sub 40 ani si 29 % din cei peste 40 considera normal ca violenta domestica sa conduca la instalarea dependentei de alcool sau medicamente.

Un aspect pozitiv este legat de procentul foarte ridicat 89%, al celor ce se declara cu totul de acord cu initierea unei legi prin care cel ce exercita violenta familiala sa fie obligat sa urmeze sedinte de consiliere psihologica, pentru evitarea repetarii episodului. De asemenea, 79% dintre cei de au raspuns la sondaj se declara de acord cu decontarea de catre serviciile de sanatate a sedintelor de psihoterapie in cazurile de depresie si anxietate. 

Pana in data de 29 septembrie VoceaPacientului.ro mai are active doua sondaje: "Ce vrei sa schimbi in interactiunea cu medicul tau?" (parola vp10) si "Aplicatii de sanatate online" (parola vp11) Poti sa castigi din nou cu sondajele VoceaPacientului.ro doua aparate radio-ceas SONY. Solicita legatura catre un sondaj introducand mai jos adresa ta de email si parola corespunzatoare sondajului preferat,

Email
Parola
 
loading    Se incarca ...
Campurile marcate sunt obligatorii.
Prin apasare butonului 'Cere sondaj de opinie prin email' sunteti de acord cu Termenii de utilizare Sondaj VP.
tratament nou
sondaj online alcool psihoterapiefamilie.ro micbebelubecuri led
vegis_magazin_onlineClubul grasilor