cache cache cache cache cache cache cache
Un site independent ce incearca sa creasca nivelul serviciilor medicale orientand opiniile tale catre oamenii potriviti pentru a schimba ceva.

ACCES LA SONDAJE VP RECOMPENSATE CU PREMII


Exista inca destul de multe pareri eronate legate de diverse aspecte ce caracterizeaza bolile respiratorii. 
Va prezentam in continuare cateva dintre concluziile obtinute in cadrul sondajului 'Mituri despre bolile respiratorii'

  • 64% dintre persoanele ce au raspuns la sondajul VoceaPacientului sunt de acord cu afirmatia ca "o persoana diagnosticata cu pneumonie este necesar sa inceapa imediat tratamentul cu antibiotice". Doar una din cinci persoane nu este de acord cu aceasta afirmatie iar 14 % sunt indecisi. In realitate, multe pneumonii sunt determinate de virusuri iar in aceste cazuri tratamentul antibiotic nu isi are rostul.
  • Una din cinci persoane ce au raspuns la sondaj considera ca decesul in urma unei pneumonii este o exceptie iar una din 3 persoane nu stie daca decesul prin pneumonie este sau nu o exceptie. Desi in urma introducerii tratamentelor moderne decesul in urma pneumoniei s-a redus substantial (inainte decedau 30% dintre pacienti) si azi pneumonia este o cauza de deces semnificativa fiind chiar principala cauza de deces la noi in tara pentru copiii sub 5 ani (conform datelor publicate in 2012).
  • 29% dintre respondenti considera ca persoanele ce sufera de astm nu pot sa duca o viata normala (iar una din patru persoane nu stiu daca viata normala este sau nu posibila daca suferi de aceasta boala). In realitate, tratamentul astmului bronsic a progresat in mod semnificativ asa ca majoritatea celor ce urmeaza un tratament corespunzator pot sa aiba o viata normala. Este de asemenea important de constientizat ca astmul ce apare in perioada copilariei nu poate sa dispara  fara tratament, odata cu inaintarea in varsta - dupa cum considera una din cinci persoane ce au completat sondajul VoceaPacientului. Majoritatea persoanelor cunosc insa ca tratamentul astmului bronsic trebuie urmat si intre crize si nu este rezervat doar pentru cazurile severe. 66% dintre respondenti cunosc faptul ca se poate muri in urma unei crize de astm.
  • Aproximativ unul din trei respondenti la sondajul VoceaPacientului considera ca "tabletele si siropul sunt de preferat pentru copii, deoarece sprayurile sau alte dispozitive inhalatorii pot sa dea dependenta" si doar unul din doi respondenti este convins de neveridicitatea acestei afirmatii. In pofida eforturilor semnificative depuse de medici si companiiile farmaceutice, se pare ca jumatate dintre respondenti nu sunt convinsi de faptul ca dispozitivele inhalatorii nu determina dependenta la copii.
  • Doar una din patru persoane afirma ca fumatul este principala cauza a  BPOC (bronhopneumopatiei obstructive cronice). Sapte din zece respondenti considera ca principala cauza a BPOC este poluarea atmosferica (43%) si  expunerea la azbest sau alte pulberi(28%) si nu fumatul, cum este in realitate. Una din doua persoane considera in mod corect ca bronsita cronica din BPOC nu este contagioasa, dar unul din cinci respondenti considera BPOC o boala molipsitoare (restul sunt indecisi).
  • Desi majoritatea respondentilor la sondaj (62%) cunosc faptul ca sportul si dieta nu pot sa compenseze efectele nocive ale fumatului, jumatate dintre respondentii de sub 30 de ani fie nu sunt decisi fie chiar considera ca ar putea sa compenseze prin sport si dieta efectele neafaste ale tutunului. 67% dintre persoane stiu ca renuntarea la fumat aduce beneficii chiar daca se produce dupa ce persoana a fumat un interval lung de timp.
  • Un aspect imbucurator este ca 84% dintre respondenti stiu ca tigarile light sau cele mentolate nu ofera mai putine riscuri comparativ cu cele standard. In plus, doar una din cinci persoane (majoritatea sub 30 de ani) considera ca renuntarea la fumat poate sa duca la accentuarea nivelului de stress sau ca duce automat la ingrasare.

Pana pe 27 septembrie poti sa castigi din nou cu sondajele VoceaPacientului.ro. Solicita sondajul "Ce vrei sa schimbi in interactiunea cu medicul tau?" (cu emailul tau si parola vp10) si poti sa mai castigi doua premii. Pentru detalii CLICK AICI 

Te asteptam sa iei legatura cu noi daca doresti sa initiezi un sondaj online cu teme medicale

Email
Parola
 
loading    Se incarca ...
Campurile marcate sunt obligatorii.
Prin apasare butonului 'Cere sondaj de opinie prin email' sunteti de acord cu Termenii de utilizare Sondaj VP.
tratament nou
sondaj online alcool psihoterapiefamilie.ro micbebelubecuri led
vegis_magazin_onlineClubul grasilor