cache cache cache cache cache cache cache
Un site independent ce incearca sa creasca nivelul serviciilor medicale orientand opiniile tale catre oamenii potriviti pentru a schimba ceva.

Lipsa de concentrare si agresivitatea copilului e influentata de timpul petrecut in fata televizorului

imagine
Un studiu olandez ce a evaluat aproximativ 4000 de copii de varsta prescolara, arata ca cei ce petrec prea mult timp in fata televizorului au un risc sporit de a avea probleme de concentrare si de a fi mai agresivi. Cercetatorii au aratat ca privitul la televizor determina atat o aparitie mai frecventa a unor astfel de probleme cat si o accentuare a acestor probleme atunci cand ele exista.
 
Studiul a fost publicat in luna octombrie in Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine aducand noi dovezi la multitudinea de studii ce i-a determinat pe specialistii academiei americane de pediatrie (American Academy of Pediatrics -AAP) sa publice o recomandare oficiala de descurajare a utilizarii mass-media la copii - recomandare ce a inclus eliminarea completa a utilizarii televizorului la copii sub varsta de 2 ani.
 
Pe de alta parte miscarea fizica se pare ca influenteaza in sens pozitiv starea de sanatate mintala. Un studiu publicat recent in Journal of Pediatric Psychology arata ca adolescentii supraponderali sau obezi ce sunt implicati doua ore in fiecare saptamana in exercitii fizice moderate au o stare de sanatate mentala mai buna si o mai mare incredere in fortele proprii, chiar daca greutatea lor nu scade in mod semnificativ. Exercitiile fizice utilizate au inclus utilizarea bicicletei stationare si jocurile video ce implica miscare
 
Arch Pediatr Adolesc Med. 2012;166:919-925
Journal of Pediatric Psychology September 2012
Cuvinte cheie: sanatate mintala - exercitii fizice

Evenimente actuale

Nu exista un eveniment legat de aceasta postare.
tratament nou
sondaj online alcool psihoterapiefamilie.ro micbebelubecuri led
vegis_magazin_onlineClubul grasilor