cache cache cache cache cache cache cache
Un site independent ce incearca sa creasca nivelul serviciilor medicale orientand opiniile tale catre oamenii potriviti pentru a schimba ceva.

Utilizarea saunei si riscul de deces

imagine

Desi au mai existat studii care au aratat legatura dintre utilizarea saunei si reducerea evenimentelor cardiovasculare, un nou studiu amplu de tip prospectiv sugereaza ca utilizarea saunei poate fi asociata chiar cu reducerea mortalitatii de orice cauza iar aceasta legatura ar fi chiar "dependenta de doza"

Studiu finlandez, care a evaluat peste 2000 de persoane timp de 18 ani (varsta 42-60 de ani), a aratat ca atat decesele cardiace cat si mortalitatea generala au fost reduse semnificativ la persoanele ce au utilizat sauna de 2-3 ori pe saptamana fata de cei ce o utilizau doar o data pe saptamana.

Riscul a fost diminuat cel mai mult la cei ce au utilizat sauna zilnic si a existat o diferenta semnificativa intre cei ce au utilizat sauna mai frecvent si cei ce au utilizat sauna mai putin frecvent. Pe perioada evaluata, cei ce au utilizat sauna zilnic au avut o rata a mortalitatii de 30,8% fata de 37,8% la cei ce o utilizau de 2-3 ori pe saptamana si fata de 49,1% la cei ce o utilizau doar o data pe saptamana.  Se pare ca si lungimea timpului petrecut in sauna a fost asociata cu reducerea riscului pentru evenimente cardiovasculare fatale.

JAMA Intern Med 2015: DOI:10.1001/jamainternmed.2014.8187

Evenimente actuale

Nu exista un eveniment legat de aceasta postare.
tratament nou
sondaj online alcool psihoterapiefamilie.ro micbebelubecuri led
vegis_magazin_onlineClubul grasilor