cache cache cache cache cache cache cache
Un site independent ce incearca sa creasca nivelul serviciilor medicale orientand opiniile tale catre oamenii potriviti pentru a schimba ceva.

Privarea de somn si intensitatea luminii ca metode adjuvante impotriva depresiei

imagine

Terapia ce combina privarea de somn, ajustarea igienei orare a somnului (cronoterapia), cu terapia cu lumina stralucitoare in timpul zilei poate da roade la unii pacienti cu depresie majora. Datele primului studiu ce a evaluat efectele acestei terapii adjuvante au ajuns la concluzia ca aceasta e o metoda eficienta la unii dintre pacienti.

Studiul publicat in luna februarie in Acta Psychiatrica scandinavica a evaluat 75 de pacienti ce au fost tratati medicamentos pentru depresie si apoi au urmat fie terapiile adjuvante mentionate anterior fie au facut exercitii fizice. Ratele de remisie la 29 de saptamani au fost inferioare la grupul cu exercitii fizice comparativ cu grupul ce a luat masuri legate de somn si intensitatea luminii. Problema sta insa in faptul ca odata ce calitatea somnului scade din nou, poate fi insotita de reaparitia simptomelor depresiei.

Acta Psychiatr Scand. February 2015

Evenimente actuale

Nu exista un eveniment legat de aceasta postare.
tratament nou
sondaj online alcool psihoterapiefamilie.ro micbebelubecuri led
vegis_magazin_onlineClubul grasilor